Следвайте Гласове в ТелеграмПрекратиха делото за изнудване на Васил Божков срещу

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрекратиха делото за изнудване на Васил Божков срещу
Коментари Харесай

Прекратиха делото за изнудване на Божков срещу Борисов и Горанов

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Прекратиха делото за изнудване на Васил Божков против Бойко Борисов и Владислав Горанов,  съобщиха от прокуратурата.

Оттам прецизират, че заради високия публичен и медиен интерес и след позволение на наблюдаващия прокурор Софийска градска прокуратура (СГП) дава информация за досъдебно произвеждане, формирано на 17 март 2022 година.

Разследването е за това, че в интервала от 2014 година до декември 2019 година в София за да принуди другиго да се разпореди с движимост или със свое право или да поеме имуществено обвързване го заплашил с принуждение, оповестяване на позорящи условия, увреждане на имуществото или с друго незаконно деяние с тежки последствия за него или за негови близки, като действието е осъществено от или с присъединяване на длъжностно лице и са породени обилни имуществени вреди – закононарушение изнудване. 

" След обширен разбор на материалите и събраните доказателства наблюдаващият прокурор е направил извод, че са налице учредения за преустановяване на наказателното произвеждане. По делото са осъществени всички вероятни и нужни дейности по следствието, само че не са събрани доказателства, които по безапелационен и безспорен метод да сочат, че в съучастничество като причинители, както и поотделно Б. Борисов, В. Горанов и С. Арнаудова са упражнили насила по отношение на В. Божков за той да им дава парични средства или други облаги и да трансферира акции от сдружения, в които има присъединяване ", написа в известието на прокуратурата.

Инфо: dariknews.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР